"Vad" almás-mandulás
sponsored links
A nem régen vadon gyûjtött bio (mi lenne más a senki födjén) almákat, de nem vadalmákat sem hagytuk elveszni. Készült belõlük ketchup (na persze nem varázsolódtak át paradicsommá hirtelen, de tettem a finom fûszeres ketchupba úgy 1 kg almát sûrítésnek és íznek, és amit természetesen saját készítésû vadgyümölcs ecettel savanyítottam). Aszaltunk is az almákból, és új almaecet is érik belõle. Sütibe is került, hasonlóba mint a korábbi vadkörtés-erdei szedres pite. Ime:
Tészta: (25 cm átmérõjû, kör alakú kapcsos torta formába)
20 dkg szárazanyag ami most kb. 18 dkg liszt (lehet fele részben teljes kiõrlésû vagy zabpehelyliszt) és 2 dkg darált mandula, 1 hideg vaj (10 dkg-os), csipet só, 1 vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 1 ek. cukor vagy ...